Institut for eller imod menneskerettigheder?

Læserbrev i Information 2/6/15: Institut for eller imod menneskerettigheder?

Af Niels-Erik Hansen og Camila Vicenci Witt, DRC

Vi var nogle stykker, som fik kaffen galt i halsen, da vi læste interviewet med Jonas Christoffersen den 19. maj i Information. Lederen af Institut for Menneskerettigheder har nemlig selv fået en del ting galt i halsen, hvis man skal tage hans udtalelser alvorligt.

FN’s Racediskriminationskomité har ikke begået en skævert, når den kritiserer, at de danske myndigheder lader Christiansborg huse Dan Parks bortdømte billeder. Der er ikke misinformeret fra »nogle ngo’ers« side i denne sag. Dan Park er dømt i Sverige, og svensk lov bygger på FN’s konventioner. Udstillingen er dømt for at opildne til vold på et racistisk grundlag, og i alle lande, der anerkender konventionen, vil Dan Park formodes at blive dømt.

Så det er dybt mærkeligt, at institutlederen, som er ansat til at stå vagt om menneskerettighederne, bruger sin taletid på at nedgøre FN, bortforklare substansen i kritikken og forhåndsfrikende Dan Park.

Det er paradoksalt, at se et institut for menneskerettigheder optræde som en selvbestaltet vagthund og tale imod de udsatte gruppers interesser. En opgave, som staten ellers betaler dem tæt på 100 millioner kroner om året for at varetage.