Danmarks flygtningeskræmsler

I Danmarks flygtningeskræmsler  (Politiko 11/9/15) beskriver journalisten Morten Crone at flygtninge undgår Løkkes Danmark og søger mod Sverige i stedet, selvom frygten for at strande i Danmark i høj grad skyldes Thornings tidligere stramninger af reglerne om familiesammenføring. Stramninger, der i virkeligheden kun rammer et fåtal.

Crone har interviewet Niels-Erik Hansen til artiklen:

»Da Helle Thorning-Schmidt lancerede stramningerne sidste år og samtidig markerede sig kraftigt med asylstoppet for eritreere, så sendte hun et klart signal til fremtidige asylansøgere: I skal tage et andet sted hen. I dag kan vi ikke andet end sige: Signalet er gået rent igennem. Politikerne fik det, de ville have. Ingen tør jo søge om asyl i Danmark. De frygter os. SR-regeringen under Helle Thorning-Schmidt spillede en vigtig rolle med de stramninger, som blev lanceret som meget, meget vidtgående uden at være det for særligt mange. Signalpolitikken er i øvrigt fulgt op af Løkke-regeringen,« siger Niels-Erik Hansen.

Ifølge advokaten tror asylansøgerne, at de danske regler for familiesammenføring er strengere, end de er. Dermed har både Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen opnået det, de har lovet danskerne: Færre asylansøgere og flygtninge.

»Grundlæggende har asylansøgere i Danmark ret til asyl efter samme konventioner, som vores nabolande tilbyder, og det store flertal har altså ikke indskrænkede muligheder for familiesammenføringer. Men det er ikke det indtryk, som de mennesker, der er på flugt, har af Danmark. De bryder grædende sammen, når de bliver registreret her, og de gør det, fordi de er blevet skræmt af politikerne,« siger asyladvokaten.

Danmarks flygtningeskræmsler  (Politiko 11/9/15)