Blog: Find ringen

Blogindlæg i Arbejderen 8. oktober 2015:

Måske skulle vi tænke på billedet af betjenten, der leger “find ringen” med den lille pige på motorvejen. Det kunne jo være, at politikerne kunne blive inspireret til at lege “find vælgerne”.

Oven på det, jeg i min juni-blog har kaldt “fremmedfrygtens valg”, har vi så åbnet det nye folketingsår med en ny formand.

Det er jo som bekendt fastslået af Højesteret, at Pia Kjærsgaards synspunkter med rette kan kaldes “racistiske”. At Kjærsgaard ikke også er blevet straffet for racistiske ytringer skyldes alene, at anklagemyndigheden gennem årene har skærmet hende ved at tildele hende en særligt “udvidet ytringsfrihed”. Hun er således sluppet afsted med at sammenligne somaliere med pædofile og tørklæder med hagekors.

Solidariteten har været masisiv både ved indsamlinger og ved fremmøde ved demonstrationer og konkrete hjælpeaktioner.

At hun i sin tid brød ud af Fremskridtspartiet, var jo ikke fordi Glistrup sammenlignede muhammedaner med rotter, men fordi partiets budskab om “nulskat” ikke gør sig nær så godt i valgkampene som Dansk Folkepartis budskab om massiv velfærd til alle danskere!  Det er således en populist med racistiske synspunkter, der nu er blevet Folketingets formand, hvilket jo må siges at være både en skam og en skændsel for nationen.

Det kunne man måske leve med, hvis det ikke lige var fordi Fremskridtspartiets fremmedfjendske budskab via Dansk Folkeparti er sendt videre til flere af de øvrige partier i Folketinget. Eksempelvis var det Espen Lunde Larsen meget magtpåliggende før valget at kræve ret til at kalde en “neger” for en “neger”.

Da en journalist spurgte ham, om Obama så også var USA’s første neger præsident, trak han noget i land. Men se om ikke den unge mand som belønning nu er blevet minister i Venstres mindretalsregering.

Heller ikke de Konservative med deres valgannoncer STOP ISLAM eller Socialdemokraternes budskab om at “Når man kommer til Danmarks SKAL man arbejde” holdt sig for gode i forhold til at puste til den islamofobiske og fremmedfjendtlige dagsorden.

Så velkommen til et nyt folketingsår, hvor Støjberg allerede har igangsat “straks opstramningen” inden Folketinget er åbnet med indførelsen af integrationsydelsen med videre.

Hendes udmelding om de PTSD-ramte, der havde fået dispensation i forbindelse med det lovforslag til indfødsrets meddelelse – der skulle have været vedtaget i juni – var også et forsøg på at vise handlekraft overfor de indtrængende ”fremmede”. Heldigvis var Liberal Alliance i stand til at sætte en stopper for den svinestreg. Kampen omkring tildelingen af statsborgerskab er dog kun lige begyndt – det bliver rigtig grimt!

Er der så overhoved noget at glæder sig over? Jo det er der faktisk! For politikerne har jo taget fejl. De tror danskerne er racister og håber at kunne vinde stemmer ved at kræve stramning på stramning. MEN se hvad der sker ude i det virkelige liv. Når vi bliver stillet konkret overfor mennesker i nød, så er der jo næstekærlighed og omsorg blandt befolkningen i et omfang, som vi næsten havde glemt eksisterede.

Solidariteten har været massiv både ved indsamlinger og ved fremmøde ved demonstrationer og konkrete hjælpeaktioner. Så måske er det slet ikke så “sort i sort” som man ellers godt kunne tro. Måske skulle vi tænke på billedet af betjenten, der leger “find ringen” med den lille pige på motorvejen. Det kunne jo være, at politikerne kunne blive inspireret til at lege “find vælgerne”, der hvor der er solidaritet og sammenhold i stedet for der, hvor der er gold kynisme og fremmedfrygt!

Så hermed et håb om et rigtig godt og konstruktivt folketingsår!